Kansas City Chiefs Magyarországi Rajongói Oldal

Dontari Poe, a nehézfiú 2. rész

2016. november 10. - Moncikutya

A Chiefs 2012-es edzőtáborában csalódást okozott a stábnak, de végül mégis a kezdőben találta magát Anthony Toribio sérülése miatt. Közben megkötötte a csapattal az első 4+1 éves szerződését is ($ 11M/4év). Mind a 16 alapszakasz meccsen kezdő volt, 38 szerelést (tackle) (ebből 28-at egyedül) jegyzett és bár nem volt irányító zsákolása (sack), de a passz siettető képességeit már megmutatta. A szezon végén a legnagyobb helyi újság, a Kansas City Star őt jelölte meg, mint az év újonc Chiefs  játékosát.

2013-ban aztán egyből 3,5 sack-et csinált az első két meccsen. Onnantól fogva általában két támadófal embert állítottak rá, így a szezon hátralévő részében csak egy sack-et tett hozzá. Ebben az évben 804 védőjáték (snap) alkalmával volt pályán, ami 85-el volt több, mint bármely más védőfal játékosé a ligában! A szezon végén meg is érkezett a jól megérdemelt első Pro Bowl jelölése. 2014-ben is mind a 16 meccsen kezdő volt, 6 sack-et és 37 tackle-t jegyzett, és megkapta a második Pro Bowl jelölését is.

2015-ben jött az első touchdown. A San Diego ellen a 11-ik héten egy 1 yard-os futással lett mindenidők legnehezebb TD-t szerző játékosa. A védőfalból előtte csupán öten futottak TD-t, az egész liga történetében. A szezon alatt 39 tackle és 1 sack volt a mérlege, valamint 1 kierőszakolt labdavesztés (forced fumble) és 1 megszerzett labda került a neve mellé, de ez sem volt elég az újabb Pro Bowl meghíváshoz.

2015 áprilisában a Chief lehívta az 1 éves szerződés hosszabbítási opcióját előre a 2016-os szezonra ($ 6,15M/év). A holtszezonban megpróbáltak a felek egy hosszútávú szerződést kötni helyette, de végül maradt az eredeti opciós szerződés. Azaz év végén lejár a szerződése, és félő, hogy nagyon sokba fog kerülni.

Az idei szezonja eddig közepesen alakul (8 meccsen 11 tackle és 0,5 sack), de a 6. héten megvolt az újabb TD. Egy hátrapassz elkapása után futott egy újabb 1 yardos TD-t. (A hátrapassz miatt futott TD-nek számít). És a meccs után az is kiderült, hogy a playbookban ezt a játékhívást “Hungry Right Pig”-nek, azaz “Éhes Disznó Jobbra”-nak nevezik J

Itt a videó.

Nos, csak emiatt a poén miatt írtam meg ezt a cikket...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chiefs.blog.hu/api/trackback/id/tr2311948537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása